Choď na obsah Choď na menu
 


Pravidlá KTL 2018

18. 5. 2018

  Krtíšska tenisová liga  2018

 

1. Vo dvojhre mužov budú hráči rozdelení podľa výsledkov predchádzajúceho ročníka do štyroch líg, vo štvorhre do dvoch líg (1.liga 14 dvojíc). V kategórii žien sa odohrá liga žien (dve skupiny po 7 hráčok) a štvorhra.

 

2. V singli mužov víťazi 2., 3. a 4. ligy postúpia o rok do vyššej ligy. Hráči na 9., 10. mieste (8.,9. mieste v 2.lige) a hráči na 2.,3.mieste nižšej ligy odohrajú hneď po skončení základnej časti baráž každý s každým, už odohratý vzájomný zápas hráčov z rovnakej ligy sa započítava. Prví dvaja z každej baráže postúpia tiež o rok do vyššej ligy.

 

3. V 1.lige štvorhry mužov budú hráči rozlosovaní do dvoch skupín po 7 dvojíc, po odohratí zápasov každý s každým postúpia prví štyria z každej skupiny do nadstavby o víťaza, zvyšní traja do nadstavby o udržanie. Vzájomné zápasy dvojíc postupujúcich do rovnakej nadstavby sa započítavajú. Po odohratí tejto časti systémom každý s každým postúpia prvé 4 dvojice z nadstavby o víťaza do finálového play-off. Posledné 3 dvojice zostúpia a z 2.ligy postúpi víťaz (postúpiť môžu len dvojice, z ktorých ani jeden hráč nebude hrať prvú ligu štvorhry). V 2.lige štvorhry mužov budú dve skupiny po šesť párov, z ktorých po základnej časti postúpia prví traja do nadstavby o víťaza a zvyšní budú hrať v skupine o 7.-12. miesto. Vzájomné zápasy dvojíc z rovnakej nadstavby sa tiež započítavajú.

  

4. Ligu žien odohrá 5 hráčok systémom každá s každou dvojkolovo, ligu senioriek 9 hráčok tiež každá s každou, čím súťaž končí. Vo štvorhre žien postúpia prvé štyri páry do semifinále (1-4,2-3).

 

5. Zápasy tenisovej ligy sa hrajú na dva víťazné sety, za stavu 6:6 nasleduje tajbrejk, prípadný tretí rozhodujúci set super-tajbrejk do 10 bodov. Novinkou je vo všetkých ligách v zmysle pravidiel STZ pravidlo NO-LET, teda pokračovanie v hre aj keď sa lopta dotkne siete po servise (prasa platí ako bod). Víťaz zápasu vo všetkých ligách získava 2 body, porazený 1 bod a za neodohratý zápas obaja hráči 0 bodov. Pri rovnosti bodov dvoch a viacerých hráčov rozhodujú vzájomné zápasy.

 

6. Skontumované bez pridelenia bodov budú zápasy prvých troch kôl všetkých mužských líg neodohraté do 18.6. a zápasy 4. až 6. kola neodohraté do 5.8.(Výnimkou je iba zranenie hráča, ktoré bolo vopred nahlásené managerovi ligy). Ak hráč alebo pár neodohrá tri a viac zápasov, stráca možnosť hrať ligu v nasledujúcej sezóne. Ľubovoľný zápas ligy si môžete po dohode so súperom kedykoľvek počas trvania súťaže odohrať skôr ako je jeho termín.

       

7. Štartovné za dvojhru a za pár vo štvorhre ostáva nezmenené, t.j. 5 € a je potrebné ho uhradiť do 16.5.2018 na naše č.ú. SK30 0200 0000 0000 0473 6402, VS: rodné číslo alebo poznámka: meno.

 

     8. Domáci hráč zabezpečí miesto, dáva minimálne 3 vyhovujúce lopty a hráči dohodnú čas zápasu najneskôr podľa bodu 5. Hracím dňom na kurtoch TK Elán je pondelok, rozpis bude zverejňovaný vopred. Konečný stav zápasu napíšu hráči na výsledkovej tabuli dvorcov alebo na tejto našej klubovej stránke v komentároch pod článkom KTL 2018.

   

      9. Prebiehajúci 23.ročník bude vďaka TK Elán veľmi štedrý, každý hráč (pár) získava na začiatku sezóny štartovací balíček loptičiek a praktické darčeky s logom  KTL.  Za 6 vyhratých zápasov dostáva hráč(pár) opäť loptičky a prví traja z každej ligy obdržia na handycupe poháre pre víťazov.

 

    10. V 1.lige dvojhry mužov budú mať všetci hráči v zápase proti J.Sulačekovi ml v každom geme 1.setu náskok 30:0 (v prípade tajbrejku náskok 4:0) a v každom geme 2.setu náskok 15:0 (v prípade tajbrejku náskok 2:0). Prípadný tretí set sa hrá supertajbrejk bez náskoku, t.z. od stavu 0:0.